Nizkoenergijska okna
July 28, 2005
Prikaži vse novice

V oktobrski številki vodilne nemške revije »Marketingmagazin-a BAU« za stavbno pohištvo je bila objavljena tržna analiza najpomembnejših ponudnikov lesenih oken in hišnih vrat na nemškem trgu. Tržna analiza obsega predvsem primerjavo funkcionalnih lastnosti in pestrost programa posameznih proizvajalcev. Analiza obravnava sicer samo 35 pomembnejših ponudnikov iz Nemčije, Avstrije, Švice, Francije, Švedske in Slovenije. Iz Slovenije je naveden samo en proizvajalec lesenih oken in vhodnih vrat, to je Inles d.d.-Ribnica.

Kakovost se preverja:

– z izvajanjem notranje kontrole

– z izvajanjem zunanje kontrole nevtralne inštitucije (IFT, Rosenheim)

Imetnik RAL-znaka mora za izvajanje kontrole posedovati lastno testirno napravo, s katero lahko po enotnih in objektivnih kriterijih preverja :

– funkcionalnost ( zapiranja in odpiranje),

– vodotesnost,

– in zračno prepustnost.

To je gotovo veliko priznanje za Inles d.d. in slovensko stavbno pohištvo oz. gospodarstvo. Predstavitev ponudbe Inlesa se prične z naslovom: »Isarholz se odlikuje z bogastvom ponudbe – tudi z rešitvami za nenavadne želje kupca«. V analizi se dalje ugotavlja, da »Inles-Lesco-Group« proizvaja pod blagovno znamko »Isarholz« za evropski trg atraktiven program lesenih oken in vhodnih vrat, ki je del njene celovite ponudbe stavbnega pohištva iz lesa, PVC-ja, aluminija in iz kombinacij posameznih materialov. Inlesov prodajni program omogoča prodajnim partnerjem, da lahko ustrežejo rastočim zahtevam kupcev, ki imajo tako možnost tudi individualnega oblikovanja svojega stanovanjskega prostora. Številni Inles-ovi trgovski partnerji iz Nemčije, ki so si že ogledali podjetje, pritrjujejo, da se Inles lahko po opremljenosti in organiziranosti primerja z nemškimi proizvajalci stavbnega pohištva. Za proizvodnjo uporablja stroje in naprave renomiranih nemških in italijanskih proizvajalcev, kot tudi materiale in komponente večinoma nemškega porekla. Inles je tudi edino slovensko podjetje, ki je član nemškega RAL-Združenja za kakovost lesenih in Združenja za kakovost plastičnih oken oz. je imetnik RAL-znakov kakovosti za lesena in PVC okna. Še v tem letu pa načrtuje, da pridobi RAL-Znak kakovosti tudi za les-aluminij program oken. Široko paleto izvedb programa lesenih oken dopolnjuje še izredno bogata paleta lesenih vhodnih vrat s ca. 1000 modeli, v klasičnem in modernem stilu. Kljub tako bogati ponudbi vrat pa se 30-40 procentov vrat naredi po individualnih željah kupcev. Glede na vrsto lesa je kupcu na izbiro do 13 lazurnih kot tudi 30 prekrivnih barvnih tonov, kar kupcu omogoča, da lahko tudi z izbiro izvedbe oken in vrat oz. njihove barve izrazi svojo individualnost.

Inles oz hčerinska firma Lesco GmbH&Co.KG se je letos preselila v nove prostore v Münchnu, kjer se nahaja tudi velik in bogato opremljen razstavni prostor, ki je trgovskim partnerjem na razpolago za pospeševanje prodaje in navdih za opremo njihovega razstavnega prostora. V ta namen je podjetje razvilo modularno sestavljive razstavne stojnice, ki jih nudi partnerjem, da si lahko sami oblikujejo svoj razstavni prostor, prilagojen specifičnim potrebam lokalnega trga. V ponudbi za pospeševanje prodaje so seveda tudi številni materiali, od prodajnega kataloga, prospektov, vzorcev, barvnih kart, vzorčnih presekov izdelkov, ustrezno za vsako skupino programsko skupino stavbnega pohištva podjetja.