Objava nagrajencev Inlesove NAGRADNE IGRE na sejmu AMBIENT
November 12, 2012
Sejem DOM 12.-17. marec 2013
March 4, 2013
Prikaži vse novice

EKOSKLAD RS je izdal nov javni razpis 18SUB-OB13 za dodelitev nepovratnih finančnih spodbud za nakup novega stavbnega pohištva t.j. oken, balkonskih vrat in fiksnih zasteklitev. Tudi letos ste do sredstev pri ZAMENJAVI stavbnega pohištva upravičeni ob nakupu lesenih in les/aluminij izdelkov. Pri NIZKOENERGIJSKIH in PASIVNIH eno ali večstanovanjskih objektih pa se lahko na razpis prijavite tudi z izdelki iz umetnih mas. Vsi izdelki morajo biti vgrajeni po RAL smernicah za montažo. Razpis je odprt vse do objave zaprtja razpisa oz. najkasneje do 31.12.2013.

UKREP E – vgradnja LESENEGA zunanjega stavbnega pohištva pri OBNOVI STAREJŠE stanovanjske stavbe.

Nepovratne finančne spodbude so namenjene obnovi stanovanjske stavbe, z vgradnjo energijsko učinkovitega lesenega zunanjega stavbnega pohištva, s toplotno prehodnostjo celotnega okna U ? 1,2 W/m2K (zasteklitev in okvir skupaj).

UKREP I – gradnja ali nakup nizkoenergijske in pasivne eno ali dvostanovanjske stavbe.

Pravica do nepovratne finančne spodbude se dodeli za gradnjo ali nakup NOVE stanovanjske stavbe oziroma celovito PRENOVO stanovanjske stavbe, katere energijska učinkovitost bo manjša ali enaka 25 kWh/m2a.
Za okna, fiksne zasteklitve in balkonska vrata je predpisana najmanj TROJNA zasteklitev.

UKREP J – nakup STANOVANJSKE ENOTE v večstanovanjski stavbi, zgrajeni ali prenovljeni v pasivnem energijskem razredu.

Pravica do nepovratne finančne spodbude se dodeli kupcu stanovanjske enote, ki se nahaja v novi ali prenovljeni, visoko učinkoviti večstanovanjski stavbi s tremi ali več stanovanji, katere energijska učinkovitost bo manjša ali enaka 15 kWh/m2a – PASIVNA gradnja.
V stanovanjskih enotah je dovoljena le vgradnja zunanjega stavbnega pohištva s toplotno prehodnostjo celotnega izdelka U ? 1,0 W/m2K, ki je vgrajeno skladno s smernicami RAL montaže.
Za okna, fiksne zasteklitve in balkonska vrata je dovoljena najmanj trojna zasteklitev. Subvencija se podeli na KVADRATNI METER stanovanja.

Za več informacij pokličite našo prodajno službo (01/8377 234), kjer vam bodo ustrezno svetovali in vam pomagali pripraviti ustrezno dokumentacijo za prijavo na razpis.