Ponudba komarnikov


Komarniki predstavljajo učinkovito zaščito pred nadležnimi insekti za vse vrste oken. Na voljo so vam v različnih izvedbah, barvnih odtenkih in dimenzijah. Lahko so vgrajeni kot samostojni izdelek ali kot dodatek k zunanjim senčilom. Na voljo so v kombinaciji z roletami, zunanjimi žaluzijami in polkni. Izdelani so iz prašno barvanega aluminija, mrežica pa iz steklenih vlaken.


  • Izvedbe in načini odpiranja


  • Barve omaric, okvirjev in vodil
  • Različni tipi mrežic  • Prednosti komarnikov


ROLO
Rolo komarniki se podobno kot roleta navijejo v posebno omarico, kjer ostanejo zaščiteni pred vremenskimi vplivi in skriti pred pogledi, ko jih ne uporabljate. Vodila imajo vstavljeno ščetko, ki garantira stabilnost mrežice tudi v vetru. Ročno upravljanje s klik sistemom je izjemno enostavno, vgrajena zavora pa zagotavlja, da se komarnik v omarico navije z optimalno hitrostjo, kar preprečuje poškodbe..
DRSNI
Drsni komarniki se uporabljajo za velike odprtine, kot so npr. panoramske stene, zimski vrtovi in prehodi na balkon oz. teraso. Za vgradnjo potrebujejo zelo malo globine, zato se jih večkrat kombinira z večjimi roletami in zunanjimi žaluzijami. Upravljanje drsnih komarnikov je izjemno enostavno s preprostim pomikanjem krila levo ali desno.
FIKSNI
Fiksni komarniki so ustrezna zaščita pred mrčesom predvsem za okna, skozi katera ni potrebno pogosto posegati ven. Pritrdijo se direktno na okenski okvir. S posebnim mehaniznom jih lahko enostavno snamete in ponovno pritrdite. Tesnjenje komarnika zagotavlja ščetka na notranji strani, ki se popolnoma prilega k oknu.
KRILNI
Krilni komarniki so namenjeni predvsem balkonskim vratom, skozi katera pogosto hodimo ven in noter. Profili okvirja za vgradnjo potrebujejo malo globine, zato je pogosto možna tudi vgradnja v kombinaciji z roleto ali zunanjo žaluzijo. Krilne komarnike delimo na klasične in nihalne, ki se odpirajo v obe smeri in se tiho in počasi samodejno zaprejo.
PLISE
Plise komarniki imajo nagubano mrežico v črni barvi, ki se zloži skupaj kot harmonika. Pomika se levo in desno z enostavnim potiskom in se ustavi na katerikoli poziciji. Komarnik se enostavno zloži skupaj v stranski profil. Zaradi enostavne namestitve in upravljanja, so plise komarniki zelo priljubljeni pri večjih panoramskih stenah in balkonskih vratih. Spodnji profil meri samo 4 mm, zato so zelo primerni tudi za balkonska vrata brez praga.